RETETA | Crochete de conopidă

INGREDIENTE:

  • 1 conopidă mare
  • 2 albușuri de ouă
  • mozzarella/parmezan/brânză rasă
  • rozmarin, busuioc, oregano
  • piper și sare
  • *opțional, sos marinara

MOD DE PREPARARE:

Un aperitiv sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. Extrem de aspectuos, rapid și cu un gust aparte, pe care îl vor adora și cei care nu sunt fani conopidă.

Preîncălzește cuptorul.

Spală conopida, desparte-o în buchețele mici și mărunțește-o cu ajutorul unui procesor de mâncare/robot de bucătărie, înă când capătă textura orezului.

Pune-o într-un vas rezistent termic și las-o în cuptor 20 d minute. Când o scoți, pune-o într-un prosop de bucătărie nu foarte gros și curat. Las-o să se răcească un pic, apoi strânge-o ca pe o bilă în prosop – de câteva ori – pentru a scoate lichidul din ea.

Dă cuptorul la treaptă și mai mare. Combină conopida cu albușurile, brânza (de care vrei tu) și condimentele (după gust) într-un bol.

Pune o hârtie pergament pe o tavă. Întinde conopida  deasupra (ca pe un blat de pizza). Dă la cuptor pentru 18-20 minute. Scoate de la cuptor, presară brânză din belșug pe deasupra și dă din nou la cuptor până când capătă o culoare ușor arămie.

Taie în crochete imediat ce ai scos din cuptor.

Opțional, se servește cu sos marinara.

Sursa: http://retete.unica.ro

Foto: 123rf.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close