RETETA | Creveți Scampi

INGREDIENTE:

  • 230 g paste
  • 2 linguri unt
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • coaja de la o lămâie
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 455 g creveți curățați
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 60 ml vin alb
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
  • 200 g parmezan ras (opțional)
  • sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Pentru iubitorii fructelor de mare avem o rețetă elegantă, extrem de rapidă și gustoasă, regăsite în meniurile restaurantelor de lux. În numai 25 minute avem gata creveți Scampi, pentru 4 persoane.

Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline.

Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, usturoiul mărunțit și  fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.

Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat.

Se servește imediat, cu parmezan deasupra, dacă dorești.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close