Retete

RETETA | Creveţi la cuptor, cu lămâie şi usturoi

Ingrediente: 

450 g creveţi decorticaţi
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei de măsline
1/4 linguriţă fulgi de ardei iute
sucul de la 1 lămâie
1 lingură de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei două tăvi mari, antiaderente. Cureţi şi toci căţeii de usturoi. Combini creveţii (de la care îndepărtezi învelişul exterior dacă sunt deja curăţaţi de vene), usturoiul, uleiul şi fulgii de ardei iute într-un bol mare. Amesteci bine pentru ca ingredientele să se lipească de creveţi.

Aşezi creveţii pe o foaie de copt în tavă, pe un singur strat. Dai la cuptor 6 sau 8 minute sau până vezi că au devenit opaci. Stoarce sucul de la o lămâie peste creveţi şi decorează cu pătrunjel.
Sursa: skinny taste

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page