RETETA | Crap la cuptor cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente:

1 crap de 1,5 kg
1 cepă
200 g măsline feliate
5 linguri ulei
1 lingură sos de roşii
boia de ardei dulce
1 lămâie
1 pahar de vin alb
3 căţei de usturoi
sare
piper boabe

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se îndepărtează capul, se dezosează, se spală, se zvântă bine cu şerveţele absorbante, se sărează şi se lasă să stea 30 de minute la rece.

Între timp, se taie ceapa felii subţiri, se aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, sosul de roşii, vinul, sare, măslinele, boia de ardei şi boabe de piper.

Deasupra se aşază peştele. Se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, după care se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, peştele se întoarce şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.

Când este gata, peştele se scoate pe un platou mare şi se serveşte garnisit cu ceapa din vas. Aţi obţinut cel mai bun peşte la cuptor cu sos de roşii şi ceapă!

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Tags: