Retete

RETETA | Cotlete de miel cu legume la cuptor

Ingrediente

600 g cartofi noi, spălaţi şi tăiaţi în jumătăţi
4 cepe roşii, tăiate în sferturi
5-6 morcovi, curăţaţi
2 linguri ulei
sare
piper negru măcinat
2 linguriţe de ulei, pentru prăjit
2 bucăţi de carne, a câte 6 cotlete de miel
150 g frunze de baby spanac

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezi într-o tavă hârtie de copt. Pui cartofii, ceapa, morcovii şi uleiul într-un vas. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci ca să se combine aromele. Aşezi cartofii şi ceapa în tavă şi păstrezi morcovii. Dai tava la cuptor 25 de minute, până se rumenesc legumele, apoi le scoţi.

Între timp, încingi restul de ulei într-o tigaie de fontă, la foc mediu-mare. Condimentezi carnea de miel cu oase pe ambele părţi, cu sare şi piper, o pui în tigaie şi o prăjeşti 4-5 minute, întorcând-o ocazional, până se rumeneşte bine.

Iei tigaia de pe foc. Pui morcovii în jurul cotletelor de miel, şi dai la cuptor. Le ţii 15-20 de minute, până când carnea de miel este pătrunsă, iar morcovii sunt rumeniţi şi moi. Muţi cotletele de miel pe un platou, acoperi cu o folie de aluminiu şi le laşi deoparte 10 minute.

Prepari baby spanacul la aburi sau la microunde. Tai cotletele de miel, unul câte unul, şi le serveşti cu legumele preparate la cuptor (morcovii, ceapa şi cartofii) şi cu spanac.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page