RETETA | Copănele de pui cu ciuperci și usturoi

Ingrediente:

  • 6 copanele de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 300 gr. ciuperci (eu am pus intregi
  • la borcan)
  • 100 ml. vin alb sec
  • 300 ml. pasta de rosii
  • 200 ml. apa
  • 5-6 catei de usturoi
  • aproximativ 50 ml. ulei (pentru prajit)
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1/4 lingurita cu piper
  • 1/2 lingurita cu cimbru

Mod de preparareȘ

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti.

Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite.

Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta incepe sa se evapore. Amestecam pasta de rosii cu apa si turnam peste copanele. Condimentam cu sare, piper si cimbru si mai lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute.

Adaugam usturoiul pisat inainte de a opri focul.

Sursa: gusros.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close