RETETA | Copănele cu cartofi aurii

INGREDIENTE:

  • 1 kg copane
  • 2-3 crengute rozmarin proaspăt
  • sare
  • piper
  • boia iute şi dulce
  • 100 g pesmet
  • 100 g alune măcinate
  • ulei pentru prăjit
  • 400 g cartofi

MOD DE PREPARARE:

1. Se pun cartofii să fiarbă în apă cu sare, la foc mic. După ce au fiert, se scot din apă, se decojesc şi se prăjesc câteva minute, cât să se rumenească şi să capete o culoare frumoasă aurie.

2. Separat, se iau copanele, se curăţă de pieliţe şi se înţeapă cu o furculiţă astfel încât să se pătrundă atunci când se prăjesc.

3. Se condimentează cu sare, boia şi piper şi apoi se trec prin pesmetul amestecat cu alunele măcinate.

4. Se prăjesc în uleiul încins, se rumenesc bine şi, cu câteva minute înainte de a le scoate, se adaugă rozmarinul proaspăt. Copanele de pui se servesc împreună cu cartofii rumeniţi şi cu salată de crudităţi.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close