RETETA | Cod cu cartofi si ceapa verde

Ingrediente:

400 grame cartofi rosii, taiati felii
4 bucati file de cod (poate fi inlocuit cu halibut sau biban de mare)
2 legaturi ceapa verde
1/2 lingurita boia
sare
piper
1 lamaie

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o tava amesteca feliile de cartofi cu o lingura ulei de masline si boia si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Coace-i timp de 10 minute, apoi intoarce-i pe partea cealalta si mai lasa-i la copt timp de 20 de minute.

Intre timp, adauga pestele si ceapa tocata marunt intr-o alta tava. Stropeste totul cu uleiul de masline ramas si asezoneaa cu sare si piper. Rade coaja de lamaie si presar-o deasupra.

Dupa ce cartofii s-au copt adauga pestele la cuptor si coace-l pana cand devine opac. Aproximativ 12-15 minute.

Stoarce zeama de la lamaie.
Scoate codul pe un platou si asaza alaturi cartofii. Serveste pestele cu zeama de lamaie si un pahar de vin alaturi.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close