RETETA | Coaste de miel cu cartofi la cuptor

Ingrediente:

10 cartofi potriviţi
1 mână de roşii cherry
1 mână de măsline Kalamata
ulei
1 bucată cu 6 coaste de miel
câteva crenguţe de rozmarin
6 căţei de usturoi
sare
piper

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Fierbi cartofii în apă clocotită cu sare între 10 şi 15 minute sau până se înmoaie, apoi îi scurgi. Între timp, storci seminţele de la roşii şi scoţi sâmburii măslinelor.

Încingi o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie, la foc mare, adaugi coastele de miel şi le rumeneşti, apoi le scoţi pe o farfurie.

Tai cartofii fierţi şi îi răstorni în tigaie, apoi îi prăjeşti câteva minute la foc mediu spre mic. Adaugi în tigaie roşiile şi măslinele, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Alegi frunzele de rozmarin, le împrăştii peste căţeii de usturoi descojiţi şi puşi într-o tavă şi stropeşti totul cu puţin ulei. Răstorni în tava de copt legumele din tigaie.

Aşezi bucata de coaste de miel peste cartofi, în tavă, şi o dai la cuptor. În funcţie de cât de mari sau mici sunt coastele, va dura între 20 şi 30 de minute ca să se coacă. Carnea va fi roz în centru, aşa că poţi adăuga 5-10 minute la timpul de coacere, dacă îţi place să fie mai bine făcută.

Când coastele de miel s-au rumenit, le feliezi şi obţii 6 cotlete. Le serveşti calde, cu cartofii crocanţi din tavă. Dacă vrei, serveşti cu un sos salsa verde sau cu un strop de ulei.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close