RETETA | Clătite cu cașcaval și verdeață

Ingrediente:

  • 200 g de făină
  • 300 ml de apă
  • 150 g de cașcaval tare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură de verdeață

Mod de preparare:

1. Se amestecă ouăle, sarea și zahărul și se bate cu un mixer la viteză medie până când masa se omogenizează. Apoi se adaugă apa.
2. Într-un vas separat, se combină făina și praful de copt și se încorporează treptat prin intermediul mixerului în amestecul lichid pregătit mai înainte. Apoi se adaugă uleiul.
3. Se rade cașcavalul și se toacă mărunt verdeața. Usturoiul se curăță și se dă printr-o presă pentru usturoi. Se adaugă aceste ingrediente la aluat și se amestecă bine cu o lingură sau cu o spatulă.
4. Se toarnă cantitatea dorită de aluat în tigaia încinsă, unsă cu un pic de ulei și se prăjesc clătitele până când devin puțin rumene.

Aceste clătite cu cașcaval și verdeață proaspătă vor fi mereu pe placul tuturor, de aceea nu uitați să scrieți rețeta lor în cartea dvs de bucate!

Sursa: perfect-ask.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close