RETETA | Clătite cu carne

Ingrediente:

Pentru clătite

– 2 ouă
– 400 ml lapte
– un praf de sare
– 200-250g de făină

Pentru umplutură

– 300g carne tocată de porc şi vită
– 1 ceapă
– 1ardei gras
– 1 legătură pătrunjel
– 2 roşii decojite
– 2 ouă
– 50 ml smântână
– sare, piper, pesmet
– ulei

Mod de preparare:

1. Pregătirea clătitelor
Într-un vas se amestecă laptele cu cele 2 ouă şi sarea, apoi se încorporează făina cernută. Tigaia se pune la foc moderat şi se unge cu ulei, iar cu ajutorul unui polonic sau al unei ceşti se porţionează clătitele din compoziţia obţinută pentru a fi la fel de subţiri, dar şi coapte.
2. Pregătirea umpluturii
Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei peste care se adaugă carnea tocată, apoi, după câteva minute, când carnea îşi schimbă culoarea, puteţi pune ardeiul şi roşiile tocate. La final, se încorporează carnea cu smântâna şi cu pătrunjelul mărunţit.

Ansamblarea

– Fiecare clătită este umplută cu o lingură – o lingură şi jumătate din compoziţia de carne. Se rulează clătitele şi se trec prin făină, ou bătut şi pesmet. Se coc în ulei încins până devin rumene şi crocante. În loc de pesmet, puteţi încerca şi susan sau în compoziţia clătitelor puteţi adăuga seminţe pentru un plus de savoare şi consistenţă.
– Dacă vreţi să evitaţi consumul excesiv de ulei, puteţi tapeta o tavă cu puţin unt şi făină, apoi să aşezaţi clătitele pe rând în ea. Nu mai este nevoie să le treceţi prin făină şi ou bătut, dar puteţi prepara un sos din roşii şi busuioc pe care să îl turnaţi după ce aţi aşezat clătitele în tavă. Se coc la foc moderat până devin rumene.
– Totul depinde de gustul şi de preferinţele voastre clasice sau moderne.

Poftă bună!

Sursa: yve.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close