RETETA | Clătite cu brânză şi ceapă verde

Ingrediente:

200 g făină
2 ouă
1 praf de sare
300 ml lapte
apă minerală
1-2 linguri de ulei
ulei pentru copt clătitele

Pentru umplutură
2 legături de ceapă verde
100 g brânză de oaie, puţin sărată
3-4 felii de şuncă de Praga
1 linguriţă sos de soia
ulei pentru călit

Mod de preparare:

Amesteci făina cu ouăle, laptele, apa minerală, sarea şi cele 2 linguri de ulei până obţii un aluat de consistenţa smântânii. Coci clătitele şi le laşi deoparte.
Separat, cureţi ceapa verde şi o tai bucăţi. Zdrobeşti brânza cu furculiţa şi tai feliuţe şunca.

Încingi o lingură de ulei şi căleşti ceapa. Adaugi sosul de soia şi mai laşi la foc până se înmoaie. Acum pui şi feliile de şuncă. Mai laşi la foc să se combine aromele.

Opreşti focul şi amesteci în ceapa verde şi brânza. Dacă vrei, poţi adăuga şi un praf de piper.Umpli clătitele cu acest amestec.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Tags: