Retete

RETETA | Ciorbă de miel cu legume

Ingrediente:

13 cană ulei
1 umăr de miel, tăiat bucăți mai mici
4 căței de usturoi, mărunțit
2 foi de dafin
1 ceapă mare tocată
sare
piper negru măcinat, după gust
2 lingurițe boia iute
120 g cartofi roșcați-maronii, curățați și tăiați cuburi
120 fasole verde tăiate în două
4 căni (1 l) de apă
34 cană smântână (împărțită în două, jumătate pentru ornare)
2 linguri făină
4-5 linguri pastă de roșii
1 lingură de mărar tocat mare
 Mod de preparare:
Încălzești ulei într-o cratiță la foc mediu-mare; adaugi carnea de miel și călești amestecând, până se rumenește peste tot, circa 8 minute. Cu o paletă cu orificii, transferi carnea pe un platou; dai deoparte. Pui în cratiță usturoiul, foile de dafin, ceapa, sare, piper și călești până se înmoaie. Adaugi carnea de miel, boiaua și  4 căni de apă și lași să fiarbă până dă în clocot, reduci focul la mediu-mic și lași să fiarbă acoperit, amestecând ocazional, până când carnea devine moale, circa 20 minute.
Adaugi cartofii și fasolea, amestecând din când în când, circa 15 minute. Într-un bol amesteci jumătate din smântână cu făina și pasta de roșii până obții o cremă moale, o torni în ciorbă și amesteci până se îngroașă ușor, circa 10 minute. La servire, mai adaugi restul de smântână și ornezi cu mărar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page