RETETA | Ciorba de fasole cu zeamă de varză şi bacon

Ingrediente:

 

  • 250 g fasole albă
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o felie rădăcină țelină
  • sare
  • 4-5 felii bacon afumat
  • pătrunjel
  • 300 ml zeamă de varză acră

Mod de preparare:

 

1. Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte și a doua zi se pune la fiert cu apăcurată. Se aruncă apa de trei ori și apoi cu a patra apă se lasă la fiert.

2. La jumătatea timpului de fierbere, se verifică bobul de fasole și, dacă este aproape gata, se pun legumele tăiate mărunt.

3. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se pune zeama de varză, se lasă să mai dea un clocot și se potrivește de sare. Se aduce la masă cu bacon prăjit si pătrunjel.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close