Retete

RETETA | Ciorbă de dovlecei

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • cateva tulpini de telina
  • 1 ceapa rosie mica
  • 500 ml bors
  • 100 grame smantana 25%
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper, boia
  • patrunjel

Mod de preparare:

Curatam si taiem in bucati mici legumele. In trei linguri de ulei calim ceapa impreuna cu ardeii, morcovul si telina. Dovleceii ii lasam deoparte deoarece ii vom adauga mai tarziu. Turnam peste legume 1, 5-2 L apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii si borsul (dat in clocot). Condimentam cu sare, piper si boia.

Continuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-uncastron amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Presaram cu patrunjel verde.

Sursa:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page