RETETA | Ciocolată de casă

Ingrediente:

250 g lapte praf
100g unt
2 linguri cacao
100ml apa
450-500g zahar
nuci
alune de padure
stafide
portocala confiata
merisoare
ghimbir confiat (orice poftesti si in catitatea dorita)

Mod de preparare:

Se pun la fiert zaharul, untul si apa si se lasa sa dea in clocot. Din acest moment le mai lasi pe foc inca 5 -6 minute. Cerne laptele praf si cacao intr-un bol si rastoarna peste ele amestecul fiert. Amesteca energic pana cand totul devine opasta omogena.
Adauga imediat nucile si fructele confiate tocate sau intregi si amesteca sa se incoropreze. Rastoarna totul intr-o tava tapetata cu folie alimentara de plastic sau celofan. Lasa ciocolata sa se intareasca si poti sa o tai in patratele.

sursa: foodstory

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close