Retete

RETETA | Chifteluțe în aluat

Ingrediente:

Pt. chiftelute:

  • 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa mica sau 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 cartof (optional)
  • sare, piper macinat
  • 1 lingura patrunjel tocat

Pt. aluat:

  • 300 g faina
  • 170 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit zahar
Mod de preparare:
Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.

Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute.

Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page