Retete

RETETA | Cartofi umpluți cu cașcaval

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 200g cascaval
  • 5 linguri de maioneza
  • 50g parmezan
  • 2 felii de bacon
  • 1 ceapa verde
  • rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune cartofii la copt in coaja. Cand sunt patrunsi bine scoate-i si taie-i jumatati. Cu ajutorul unei linguri, scobeste miezul si pune-l intr-un castron. Zdrobeste-l bine si amesteca-l cu cascavalul ras, rozmarinul tocat marunt si 2-3 fire de marar. Amesteca bine, apoi adauga maioneza si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Umple cartofii cu compozitia obtinuta apoi presara parmezanul ras deasupra. Coace-i din nou pana cand parmezanul s-a topit si incepe sa se rumeneasca.

In timp ce cartofii se coc, pune la fript intr-o tigaie nonaderenta feliile de bacon, pana devin maronii. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus un prosop absorbant, pentru a absoarbe excesul de grasime. Cand s-au racit taie-le bucatele mici. Toaca si ceapa verde marunt.

Cand cartofii sunt gata scoate-i din cuptor si presara deasupra baconul si ceapa tocata marunt.

Serveste cartofii umpluti cu cascaval ca atare sau alaturi de o salata de sezon.

Sursa: retete.acasa.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page