RETETA | Cartofi umpluți cu cașcaval

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 200g cascaval
  • 5 linguri de maioneza
  • 50g parmezan
  • 2 felii de bacon
  • 1 ceapa verde
  • rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune cartofii la copt in coaja. Cand sunt patrunsi bine scoate-i si taie-i jumatati. Cu ajutorul unei linguri, scobeste miezul si pune-l intr-un castron. Zdrobeste-l bine si amesteca-l cu cascavalul ras, rozmarinul tocat marunt si 2-3 fire de marar. Amesteca bine, apoi adauga maioneza si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Umple cartofii cu compozitia obtinuta apoi presara parmezanul ras deasupra. Coace-i din nou pana cand parmezanul s-a topit si incepe sa se rumeneasca.

In timp ce cartofii se coc, pune la fript intr-o tigaie nonaderenta feliile de bacon, pana devin maronii. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus un prosop absorbant, pentru a absoarbe excesul de grasime. Cand s-au racit taie-le bucatele mici. Toaca si ceapa verde marunt.

Cand cartofii sunt gata scoate-i din cuptor si presara deasupra baconul si ceapa tocata marunt.

Serveste cartofii umpluti cu cascaval ca atare sau alaturi de o salata de sezon.

Sursa: retete.acasa.ro

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close