RETETA | Cartofi țărănești

Ingrediente:

1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei

Mod de preparare:

  1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
    * cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici.
  2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
  3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.
    * cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
  4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
  5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
    * nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
  6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
    Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.

Sursa: e-retete.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close