Retete

RETETA | Cartofi țărănești

Ingrediente:

1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei

Mod de preparare:

  1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
    * cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici.
  2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
  3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 – 2 cm.
    * cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
  4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
  5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
    * nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
  6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
    Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.

Sursa: e-retete.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page