RETETA | Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite.

Ciupercile le spalam si le taiem feliute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute.

Punem carnea si o lasam pana se rumeneste putin, apoi ciupercile. o canita cu apa, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce si lasam sa scada la foc potrivit.

Tragem de pe foc cand este scazut amestecul cu pui si il incorporam cu cartofii si morcovul.

Cascavalul il dam pe razatoarea mica.

In bolul cu pui si cartofi punem jumatate din cascavalul ras, smantana, mararul uscat.

Amestecam usor cu o lingura.

Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam tot amestecul, il nivelam, iar deasupra presaram restul de cascaval.

Bagam vasul in cuptor, aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana prinde deasupra o crusta rumena. Temperatura sa fie una potrivita.

Scoatem cand este gata, lasam sa se racoreasca putin si servim.

A iesit o mare , mare bunatate!

Sursa: www.gustos.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close