Retete

RETETA | Cartofi cu cârnați la cuptor

Ingrediente:

6 cartofi mari, 1 ceapa alba, 4 linguri  cu smantana 18%, 2 oua, 7 rosii cherry, 3 carnati semiafumati, sare si piper dupa gust, 100 gr cascaval, 3 fire patrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Carnatii se frig intr-o tigaie grill .
  2. Spalam legumele (ceapa, cartofii) , indepartam coaja si le spalam. Taiem cartofii in cuburi potrivite si ii fierbem cca 10 min.
  3. Intr-un vas ceramic punem cartofii , ceapa taiata felii si carnatii fripti taiati rondele.
  4.  Smantana se amesteca energic cu ouale , sare si piper pana obtinem o compozitie omogena apoi o adaugam peste cartofi.
  5. Rosiile le taiem in doua parti si le asezam deasupra cartofilor.
  6. Introducem vasul la cuptor pentru 25 min  – foc potrivit.
  7. Presaram cascavalul razuit si introducem  la cuptor pentru 10 min.
  8. Se presara patrunjel verde taiat fin si se serveste.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page