Retete

RETETA | Cartofi cu brânză de oaie

Ingrediente:

1 kg cartofi ,

200 gr branza de oaie ,

2 oua,

4 linguri  smantana,

100 gr cascaval,

20 gr unt ( pentru uns formele) ,

sare si piper dupa gust,

5 fire patrunjel.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare.
  2. Dupa fierbere ii taiem felii potrivit de subtiri.
  3. Intr-un bol omogenizam ouale cu sare , piper si smantana. Branza se marunteste.
  4. Se ung cu unt formele de copt (11.3×15.7cm), se aseaza un rand de cartofi apoi se presara branza .
  5. Vom avea 2 straturi branza , 3 straturi cartofi.
  6. Deasupra se adauga compozitia de smantana  si se presara cascaval.
  7. Se dau la cuptor timp de 20-25 min, foc mediu.

Se servesc calzi,  presarati cu patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page