RETETA | Cartofi cu brânză de oaie

Ingrediente:

1 kg cartofi ,

200 gr branza de oaie ,

2 oua,

4 linguri  smantana,

100 gr cascaval,

20 gr unt ( pentru uns formele) ,

sare si piper dupa gust,

5 fire patrunjel.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare.
  2. Dupa fierbere ii taiem felii potrivit de subtiri.
  3. Intr-un bol omogenizam ouale cu sare , piper si smantana. Branza se marunteste.
  4. Se ung cu unt formele de copt (11.3×15.7cm), se aseaza un rand de cartofi apoi se presara branza .
  5. Vom avea 2 straturi branza , 3 straturi cartofi.
  6. Deasupra se adauga compozitia de smantana  si se presara cascaval.
  7. Se dau la cuptor timp de 20-25 min, foc mediu.

Se servesc calzi,  presarati cu patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close