RETETA | Carne de vită la grătar

Ingrediente:

Carne de vită după preferinţă- poţi folosi orice parte
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
1/2 linguriţă piper alb
ulei
3 linguri de unt
2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

După ce ai lăsat carnea să se odihnească la temperatura camerei, amestecă condimentele şi acoperă carnea cu ele. Amestecă untul cu usturoiul mărunţit. Pune o tigaie pe foc şi aşează carnea pe tigaie. Las-o să se gătească pentru 2-3 minute şi întoarce-o pee fiecare parte, dacă bucata de carne este mai groasă, las-o să se prăjească şi pe margini.  Bagă carnea la cuptor după ce s-a rumenit puţin. Las-o cam 5 minute dacă nu este foarte groasă. Pune peste fiecare bucată de carne un pic din amestecul de unt şi usturoi, după ce le-ai scos de la cuptor. Trebuie să laşi carnea să stea la odihnit pentru măcar 10 minute. Serveşte-o cu o salată.

O altă variantă este să găteşti carnea de vită doar în tigaie. După ce se prăjeşte bine pe toate părţile, adaugă untul, usturoiul şi o legtură de rozmarin şi mai găteşte pentru 10 minute, stropind carnea cu untul încins. Las-o la odihnit şi serveşte-o.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close