RETETA | Bomboane cu ciocolata si alune
Bomboanele cu ciocolata si alune sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru momentele in care ai multi invitati. Se servesc cu fructe proaspete si vin alb.
Ingrediente:
- 100 grame napolitane cu crema de alune
- 150 grame alune de padure prajite si tocate marunt
- 200 grame nutella
- 150 grame ciocolata amaruie
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Amesteca napolitanele, alunele si nutella intr-un bol. Da la rece pentru 30 de minute. Cu mainile umezite cu apa rece, formeaza bomboanele pe care le lasi din nou la rece pentru 30 de minute.
Intre timp, amesteca ciocolata cu uleiul intr-o cratita. Lasa pe foc pana se topeste. Apoi, cu ajutorul unei scobitori, inmoaie fiecare bomboana in ciocolata topita.
Asaza bomboanele pe un platou si da-le din nou la rece pentru 30 de minute.
Bomboanele cu ciocolata si alune se servesc cu fructe.
Sursa: www.retete.acasa.ro