ECONOMIC

Programul ,,Noua Casă” continuă și anul acesta, cu un plafon de 1,5 miliarde RON

Guvernul a aprobat, vineri, plafonul garanţiilor pe 2021 pentru Programul “Noua Casă”, în sumă de 1,5 miliarde de lei, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu într-un briefing desfăşurat după şedinţa de vineri de la Palatul Victoria.

“În şedinţa de Guvern, o şedinţă mai specială, a doua importantă din anul acesta, […] am aprobat Hotărârea de Guvern prin care se acordă plafonul pentru ‘Noua Casă’. Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulţi români aşteptau continuarea acestui program, şi a fost aprobat astăzi în şedinţa de Guvern”, a declarat Cîţu.

Programul “Noua Casă” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care facilitează achiziţia unui imobil cu destinaţia de locuinţă, prin intermediul contractării de credite garantate de stat.

“Am îmbunătăţit acest program în 2020 şi a răspuns mai bine aşteptărilor oamenilor, dar şi pieţei. Numărul potenţialilor beneficiari în 2021 este de aproximativ 18.000. Pe parcursul anului trecut au fost acordate 11.885 garanţii în valoare totală de 1,36 miliarde lei şi 3.359 promisiuni de garantare, argumente solide ca Programul ”Noua Casă” să fie aplicat şi în acest an”, a mai afirmat premierul Ciţu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!