Local

Primele imagini cu Alexia după operațiile la mâini. Adolescenta zâmbește și încălzește sufletele tuturor! – VIDEO

Pe 17 decembrie, noaptea, un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat, în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, 25 de persoane fiind transportate la spital. Cincisprezece dintre pasageri erau adolescenţi. Printre adolescenţii răniţi s-a aflat şi Alexia, care şi-a pierdut în accident ambele braţe.

Au apărut primele imagini cu fata căreia i-au fost amputatele braţele în accidentul de la Paşcani, pe contul de Facebook al Consiliului Judeţean Iaşi. Imaginile au fost filmate de mama Alexiei şi o arată pe fiica ei mergând pe holurile spitalului împreună cu medicii şi asistentele care lucrează acolo. Mama fetei a mulţumit personalului medical de acolo şi dr. Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

„Imagini emoţionante la Spitalul pentru Copii «Sfânta Maria». Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reuşit să-i replanteze ambele braţe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbeşte fericită alături de medicii care i-au redat viaţa. Filmarea a fost făcută de mama Alexiei şi este însoţită de un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă pentru medicii care au făcut un adevărat miracol. Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!”, arată postarea de joi de pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi.

Minuni în lanţ pentru Alexia, fetiţa care aproape şi-a pierdut braţele în accidentul teribil din Paşcani. Îngerii şi oamenii au făcut scut în jurul ei, iar părinţii nu au cuvinte prin care să mulţumească tuturor pentru mobilizare şi rugăciuni. Medicul care a operat-o a mărturisit că adevăratul miracol este că fata a ajuns vie la spital după ce ambele braţe i-au fost smulse în urma impactului.

Povestea Alexiei este povestea binelui care învinge. Copila cu bucle de aur a ajuns din mijlocul unei tragedii eroina unui basm în care minunile sunt posibile.

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a relatat într-un interviu ce înseamnă o intervenţie chirurgicală de o asemenea amploare precum cea făcută în cazul Alexiei Tudose, adolescenta care şi-a pierdut ambele braţe în urma accidentului cumplit produs la Paşcani.

„Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. (…) Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”, a explicat ea, după operația complexă care a durat aproape o zi.

Între timp, anchetatorii încearcă să se lămurească cum s-a ajuns la această nenorocire. Şoferul nu avea poliţă RCA, astfel că victimele nu vor primi despăgubiri de la firma de asigurări, ci doar dacă vor da în judecată firma de transport sau şoferul. În afară de Alexia, alţi doi adolescenţi din autocar au trecut prin operaţii la Spitalul din Iaşi, scrie observatornews.ro.

Mama Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate în urma accidentului din Pașcani, a trecut prin clipe de coșmar

Vali Tudose este încă din prima clipă internată alături de fiica sa la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Mama Alexiei a povestit că a trecut prin clipe cumplite după accidentul în care fiica sa a fost grav rănită, cele mai grele momente petrecându-se până când medicii ieșeni au reușit să-i replanteze brațele amputate. Deși dr. Sidonia Susanu a anunțat-o încă după prima operație că Alexia va fi bine, mama fetei mărturisește că a avut tot felul de gânduri, întrebându-se de ce tocmai copilului său i se întâmplă una ca asta.

„Cum să vă spun, a fost o perioadă dureroasă, dar m-au calmat cuvintele doamnei doctor Susanu. Dar noaptea, când rămâneam numai eu și fetița în salon, mă uitam la ea și mă tulburau tot felul de întrebări. De ce atât de crunt, de ce trece tocmai copilul meu prin așa ceva? M-a durut să știu prin câtă durere a trecut copilul meu. A fost ca un coșmar, mai ales în primele zile, până am văzut că situația decurge bine.

Doamna doctor, chiar după prima operație, ne-a spus că ea va fi bine, dar au fost și momente de slăbiciune, când îmi veneau în minte fel și fel de gânduri. Până nu-ți vezi copilul că e foarte bine, așa este. Ca părinte îți faci griji din orice, și când era acasă eram foarte grijulie cu ea, mereu mă gândeam să nu i se întâmple ceva. Când mergeau singuri în oraș sau oriunde aveau activități le spuneam să aibă grijă, așa sunt eu, ca părinte.

Dar, vă spun sincer, doamna doctor foarte mult m-a încurajat, mai aveam momente în care mă pierdeam cu firea, dacă nu era să fie dânsa lângă noi, nu știu dacă reușeam să ajung la a 12-a zi de spitalizare. Alexia are foarte mare încredere în doamna doctor și în toți medicii care au avut grijă de ea, cum îi vede prin salon, deja se simte în siguranță”, a declarat Vali Tudose, mama Alexiei.
Deși are doar 15 ani, Alexia a dat dovadă de multă maturitate. Fata este pozitivă și așteaptă cu nerăbdare fiecare operație, fiind conștientă că doar astfel își va putea relua viața de dinainte de accident.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button