AdministratieMunicipiu

Primăria Botoșani a preluat Cinematograful „Unirea”. Directorul Viorel Hrițcu: „Atâția ani am sperat să văd luminița de la capătul tunelului” – FOTO

„Atâția ani am sperat să văd luminița de la capătul tunelului. Azi la Cinematograf se vede lumina și mă gândesc la investițiile care se vor face și am încredere că va fi ceva bun pentru comunitate și vreau să vă mulțumesc ”,  a spus miercuri directorul Cinematografului „Unirea”, Viorel Hrițcu. Bucuria care abia stavilea emoția a venit dintr-un moment de multă vreme așteptat și anume semnarea protocolului prin care municipalitatea a preluat Cinematograful Unirea de la Radef România Film. Miercuri s-au semnat documentele de către primarul municipiului Cosmin Andrei și administratorul special al RADEFVictor Purice. Este vorba de o clădire și un teren de 841 de mp, iar capacitatea sălii este de 500 de locuri. Edilul a menționat că una dintre condițiile pe care Primăria trebuie să le respecte este aceea de a angaja și cele patru persoane care lucrau în cinematograf, printre care și directorul  Hrițcu. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a apreciat că acesta a fost un moment istoric în care patrimoniul municipiului Botoșani se îmbogățește cu un portofoliu de activități și cu o clădire emblematică pentru istoria orașului. Municipalitatea are obligativitatea ca unitatea preluată să difuzeze încă 15 ani producții cinematografice și în patru ani să asigure dotarea și modernizarea.

„Eu consider că municipiul Botoșani se ocupă foarte bine de clădirile pe care le administrează sau pe care le are în proprietate. Semnăm azi protocolul de predare – primire pentru cinematograful Unirea pentru a reda comunității acest cinematograf în acord cu așteptările pe care le au botoșănenii pentru a diversifica paleta de acțiuni care va fi la Cinematograful Unirea”,  a spus Cosmin Andrei.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page