Local

Prevenirea violenţei în familie – o prioritate a Poliţiei Botoşănene şi în anul 2023 – FOTO

În data de 10 ianuarie a.c. , poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu lucrători din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Hlipiceni au desfăşurat activităţi de informare pe tema drepturilor victimelor violenţei în familie, accentul punându-se în special pe promovarea prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Activitatea de informare a populaţiei s-a derulat în cadrul pieţei agro-industriale săptămânale din localitatea Hlipiceni. Discuţiile poliţiştilor cu cetăţenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care aceştia din urmă sunt implicaţi în situaţii conflictuale, dar şi informații referitoare la modificările legislative apărute în situațiile de violență în familie.

 Astfel, cetăţenii au primit materiale tipărite în cadrul parteneriatului inițiat de IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică , material informativ care precizează condiţiile în care se poate solicita un ordin de protecţie, serviciile de care poate beneficia o victimă şi o serie de recomandări pentru persoanele care sunt supuse abuzurilor intrafamiliale.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button