Localsocial

Pompierii botoșăneni alături de cei peste 300 de copii din Tabăra din inima satului – FOTO

Pompierii botoșăneni au continuat acțiunile de informare și educare preventivă cu copiii, pe timpul vacanței de vară.

Doar astăzi, peste 300 de copii prezenți la “Tabăra din inima satului” de la parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din localitatea Nicolae Bălcescu și la Zilele comunei Dângeni au fost angrenați în astfel de activități, care au implicat și exerciții practice.

Aceștia demonstrat că au abilități de viitori pompieri după ce au parcurs, contracronometru, un traseu aplicativ, asemănător celui de la concursul “Cel mai puternic pompier”.

Indiferent de timpul realizat, toți participanții au fost câștigători.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospeciala de stingere cu apă și spumă, dar și cum se folosește fiecare accesoriu.

Pe rând, au probat echipamentele de protecție folisite de salvatori pe timpul misiunilor și au testat presiunea furtunelor ca și cum ar fi stins un incendiu imaginar.

Și dacă tot le-au captat atenția, pompierii le-au explicat ce trebuie să facă pentru a fi în siguranță și acasă, la școală sau în grupul de prieteni.

Le-au vorbit, pe înțelesul lor, cum să se comporte să nu ajungă în situații limită, dar și cum să reacționeze dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Simona Jitaru, voluntar în cadrul programului național “Salvator din Pasiune”, i-a învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor, ce trebuie să facă dacă observă o persoană care se îneacă cu alimente și cum trebuie să asigure victima corect în poziția lateral de siguranță.

Activitățile de informare și educare preventivă s-au desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iașilor, dar și la invitația Primăriei Comunei Dângeni

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button