Important

POLITICA | Udrea: “Discuţiile în partid vor avea loc rapid. Decizia va fi conformă cu aşteptările oamenilor”

Liderul PDL Elena Udrea a declarat duminică, întrebată despre discuţiile despre demisia premierului, că în partid există o aşteptare şi o nemulţumire, menţionând că este convinsă că discuţiile în partid vor avea locrepede, iar soluţia va fi conformă cu aşteptările oamenilor.

Ea a spus la Realitatea TV că presiunea s-a acumulat pe întreaga clasă politică.

Udrea a menţionat că în PDL există o stare de agitaţie şi aşteptare, poate chiar nemulţumire vizavi de faptul că, după trei săptămâni de proteste, conducerea partidului nu a exprimat un punct de vedere clar legat de ce urmează să se întâlmple politic şi guvernamental.

“În PDL există o stare de aşteptare, există o agitaţie, aş putea să spun poate o nemulţumire legat de faptul că după trei săptămâni de proteste, de nemulţumiri exprimate în stradă ale ale oamenilor, nu am auzit neapărat un punct de vedere exprimat în interiorul partidului legat de ce urmează să se întâmple politic şi la nivelul Guvernului”, a spus Udrea.

Ea a menţionat însă că premierul a spus la întâlnirea de săptămâna trecută cu parlamentarii, că orice discuţie va avea loc şi orice decizie se va lua după plecarea delegaţiei FMI, BM şi CE.

Udrea a spus că nu doreşte să facă declaraţii în numele premierului sau al preşedintelui.

Ea a mai spus că este de părere însă că discuţiile vor avea loc în partid rapid, iar decizia care se va lua va fi “conformă cu aşteptările oamenilor”.

“Eu cred că discuţiile în interiorul partidului vor avea loc, şi vor avea loc repede, şi decizia va fi cumva conformă cu aşteptările oamenilor”, a spus Udrea.

Udrea a mai spus că PDL cunoaşte aşteptărilor oamenilor, pentru că acestea au fost spuse în public.

Ministrul a precizat că este momentul potrivit pentru ca să nu se mai amâne măsurile de recredibilizare a guvernării.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că este nevoie de o schimbare în interiorul Guvernului, pentru împrospătarea acestuia, menţionând că nu ştie dacă este cazul să se ajungă la schimbarea premierului, dar acest subiect se va discuta în partid.

Premierul Emil Boc a fost întrebat, sâmbătă, după videoconferinţa de la MAI, dacă demisionează în zilele următoare, el spunând că nu comentează “asemenea decizii sau speculaţii” şi că ştie ce are de făcut.

“Nu comentez asemenea decizii sau asemenea speculaţii. Ştiu ce am de făcut”, a spus Emil Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează zvonul potrivit căruia ar urma să demisioneze din funcţie în zilele următoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page