Politic

POLITIC | Senatorul Costel Șoptică: Politica fiscală a ţării este pe…Facebook!

Guvernul României dă dovadă de desconsiderarea românilor, atât prin modificarea şi neaplicarea propriului program de guvernare, cât şi prin modul în care înţeleg autorităţile să răspundă la doleanţele oamenilor. Sunt neplăcut surprins de mediocritatea cu care conducerea Ministerului Finanţelor Publice reacţionează la solicitările întemeiate ale populaţiei. Referitor la modificările aduse Codului Fiscal, românii sunt informaţi sec că MFP analizează conceptul referitor la administrarea impozitului pe venit prin globalizarea anuală a veniturilor pentru fiecare gospodărie din România. Realitatea a dovedit însă că Guvernul PSD a renunţat ulterior la globalizarea anuală a veniturilor pentru fiecare gospodărie, fapt ce constituie, în fond, una din amăgirile acestui program de guvernare.

Am interpelat MFP şi în legătură cu modul în care ANAF vine atât în sprijinul mediului de afaceri, cât si al contribuabilului de rând. Ar trebui să sprijine, mai corect spus! Răspunsul a făcut referire însă la declaraţia unică şi la alte măsuri derulate de ANAF, care însă nu sunt accesibile fiecărui contribuabil, şi îndeosebi oamenilor de rând! Astfel, conducerea MFP m-a informat că publică pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală materiale informative: comunicate de presă, ghiduri, broşuri, legislaţie fiscală şi proiecte de acte normative, circulare de aplicare a legislaţiei procedural fiscale; acordă asistenţă prin telefon, e-mail, scris şi direct la sediul organului fiscal; organizează sesiuni de asistenţă prin intermediul paginii Facebook a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală!

Să îmi fie cu iertare, dar nu toţi românii au acces la Facebook! Consider că o astfel de campanie de informare este o sfidare la adresa populaţiei. În concluzie, putem vorbi despre incompetenţă la nivelul conducerii MFP şi ANAF, iar recentele permutări din acest domeniu confirmă această ipoteză. Este inadmisibil ca politica fiscală a unui guvern să se deruleze pe Facebook!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!