ImportantPolitic

POLITIC | prof. Daniel Botezatu: “Concursul pentru metodişti a fost unul contrafăcut”

Fostul inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Daniel Botezatu, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută de PNL, că Inspectoratul a organizat, în acest an, concursul pentru metodişti într-o manieră unicat în ţară.

“Eu mi-am exprimat îndoiala că această procedură elaborată de Inspectoratul Şcolar este legală, atâta timp cât o bună parte dintre noi avem contracte de profesori metodişi din 2012, valabile timp de patru ani. Acel contract este perfect valabil, lucru pe care l-au înţeles 41 de Inspectorate Şcolare, un singur Inspectorat din ţară nu a înţeles această chestiune, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, care a ales o manieră originală pentru acest concurs. Indiferent că era profesor metodist cu contract sau nu intrai şi în etapa de evaluare la concurs, concurs care însemna de fapt un interviu unde nu puteai să faci contestaţie. Din acest motiv, foarte mulţi profesori valoroşi ai judeţului nu s-au prezentat la concurs.

Peste tot se spune că într-o primă etapă la acest concurs pentru metodişti îşi depun dosarul şi metodiştii în funcţie, după care pe locurile rămase libere intră în etapa a doua, la evaluare, restul profesorilor. La noi au fost băgaţi în aceeaşi oală şi profesorii metodişti şi ceilalţi profesori. De ce să ne mai mirăm că în 2012 s-au depus 658 de dosare, iar acum exact jumătate? Foarte multă lume s-a temut că este un concurs contrafăcut şi că prezenţa la interviu, acolo unde nu se admit contestaţii, ar fi însemnat picarea lor”, a explicat prof. Daniel Botezatu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!