ImportantPolitic

POLITIC | Micii ”parlamentari” de Hilișeu Horia în vizită la Senat. FOTO!

Pentru 31 de copii de la școlile nr 1 și nr 2 Hilișeu Horia și școala Iezer ce aparțin comunei Hilișeu Horia, cu sprijinul senatorului Doina Federovici și a deputatului Tamara Ciofu, săptămâna ”Școala altfel” a debutat luni, 18 aprilie 2016, cu o vizită la Parlamentul României. Gazda copiilor a fost senatorul Doina Federovici care i-a însoțit pe tinerii vizitatori în impozantul sediu al legislativului României. Grupul de vizitatori a fost întâmpinat de domnul ministru secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, Valentin Iliescu, care le-a vorbit copiilor despre importanța acestei instituții în structura statului.

”Mă bucur că am putut face o surpriză acestor copii minunați. Mulți dintre ei, până azi, din păcate, nu au trecut de granița județului iar vizita în capitală și la Parlament a fost efectiv fascinantă pentru ei. Astfel, au avut ocazia să se afle în locul care reprezintă instituția de bază în orice democrație” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

Vizitarea sălii de plen a Senatului României a fost pentru copii cel mai frumos moment, deoarece au avut posibilitatea să ia loc în  băncile parlamentarilor și chiar pe scaunul președintelui Senatului.

”În mandatul meu de senator am acordat o atenție deosebită sistemului de învățământ, am susținut toate inițitivele, indiferent dacă a fost vorba de proiecte legislative sau de activități care au venit în sprijinul copiilor” a concluzionat președintele executiv al PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.

Alături de copii au fost primarul comunei Hilișeu Horia, domnul Butnaru Ioan, directorul școlii din localitate, doamna Tomniuc Daniela dar și profesorii Filip Otilia, Bortă Didica și Costache Cezar.

Vizita în capitală a grupului de la Hilișeu Horia s-a încheiat după ce tinerii au vizitat muzeul Grigore Antipa și muzeul național al țăranului român. 

copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (11) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (10) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (9) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (8) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (7) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (6) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (5) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (4) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (3) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (2) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici (1) copii- hiliseu-parlamet-psd-federovici

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!