POLITIC | Femeile liberale, la Mănăstirea Coşula, pentru a întări legătura dintre credinţă şi educaţie – FOTO

Într-un loc sfânt, încărcat de istorie, Organizaţia Femeilor Liberale Botoşani a organizat o dezbatere despre educaţie, credinţă, dragoste, despre cum se îmbină firesc aceste valori atunci când există dorinţă de a creşte şi a da societăţii oameni frumoşi şi drepţi.

Şi cum fără credinţă nu pot fi insuflate valori, principii de viaţă solide, Mănăstirea Coşula, expresie a spiritualităţii româneşti şi ortodoxe, şi-a deschis, sâmbătă, porţile pentru a întări legătura dintre credinţă şi educaţie. În prezenţa părintelui stareţ Calinic Chirvase, consilierul judeţean Rodica Abăcioaei, iniţiatorul acţiunii, a punctat importanţa celor şapte ani de acasă, în sensul în care este esenţial ca mama să se aplece decisiv asupra modului de creştere şi de formare a copilului pentru viaţă.

„Implicarea părinţilor în educaţia copiilor este crucială pentru succesul în viaţă al acestora. Familia creştină este cea care poate transmite copilului valori ce-l vor ghida întreaga viaţă: cinstea, onestitatea, responsabilitatea faptelor, dragostea faţă de semeni, respectul pentru om. Oferind educaţie cu dragoste, mama îi dă copilului încredere, curaj, stimă de sine crescută. Îndemn mamele să comunice cât mai mult cu copii lor, să le afle interesele, aptitudinile şi să-i lase pe ei să-şi aleagă drumul în viaţă. Să le stabilească standarde înalte fără însă a-i compara cu alţi copii. Fiecare copil e unic, fiecare copil are rezerve nebănuite, care ies la suprafaţă doar atunci când este înconjurat de iubire”, a declarat Rodica Abăcioaei.

Pornind de la necesitatea exercitării asupra copiilor a unei educaţii cu dragoste, Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei, consilier judeţean şi vicepreşedinte PNL Botoşani, a vorbit despre importanţa înţelegerii elementelor ce stau la baza pregătirii copiilor pentru viaţă şi punerii acestora în practică.

“-Educaţie cu dragoste- este crezul şi îndemnul meu adresat tuturor părinţilor şi profesorilor, tuturor celor care îşi asumă dificila responsabilitate de a-i învăţa pe alţii ceva, orice. După atâţia ani de şcoală, cu toată experienţa mea de profesor şi de mamă, vă spun că dragostea înseamnă comunicare deschisă, evitarea conflictelor şi violenţei, practic este soluţia celor  mai multe probleme ale copilului, ale familiei, ale societăţii”, a subliniat Ada Alexandrina Macovei.

Despre femeia activă, atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere politic care  poate fi în acelaşi timp o mamă dedicată şi implicată în educarea şi înţelegerea nevoilor copiilor  a punctat consilierul judeţean Mirela Saucă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale Botoşani

Despre rolul decisiv şi incontestabil pe care femeia îl are, prin natura sa, în pregătirea copiilor pentru viaţă a vorbit şi Gheorghe Sorescu, prim-vicepreşedinte al PNL Botoşani. Prezenţa sa la dezbatere nu a fost întâmplătoare, Gheorghe Sorescu fiind cel sub îndrumarea căruia lucrările de restaurare şi modernizare a Mănăstirii Coşula au putut fi duse la bun sfârşit, din poziţia sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani în mandatul anterior.

Pornind de la premiza că implicarea femeilor în politică este necesară pentru a construi o societate echilibrată, tinerele din Organizaţia de Tineret PNL Botoşani s-au alăturat iniţiativei doamnelor liberale de a expune public din experienţa personală modele de educaţie cu dragoste.

One Response to POLITIC | Femeile liberale, la Mănăstirea Coşula, pentru a întări legătura dintre credinţă şi educaţie – FOTO

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close