POLITIC | Deputatul Cristian Achiței: “Nu cred în declaraţiile și promisiunile făcute de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, care s-a plimbat în aceste zile prin Botoșani”

Deputatul Cristian Achiței nu crede și nu pune mari speranţe în declaraţiile ministrului Apelor, Ioan Deneş, care a fost plimbat cu surle şi trâmbiţe în aceste zile prin Botoşani de către pesediştii locali. Mai degrabă crede că ar trebui să numărăm zilele până când, conform tradiţiei, şi acest ministru va fi remaniat de propriul partid.

Până acum, timp de doi ani, în ciuda numeroaselor promisiuni făcute demagogic la Botoşani de fel de fel de turişti politici din guvernul României, precum Răzvan Cuc, Petre Daea, Marius Dunca, Gabriel Petrea, Andreea Păstîrnac, Marius Nica, Paul Stănescu, Ilan Laufer şi câţi or mai fi fost pe aici, realizările concrete pentru judeţul nostru sunt foarte puţine, dacă nu chiar nule. Cei mai mulţi dintre cei enumeraţi au şi dispărut între timp din executiv, odată cu promisiunile pe care ni le-au făcut cu mare pompă şi alai nouă, ca şi altora pe care i-au mai vizitat cât au fost în funcţie.

În altă ordine de idei, obiectivele trecute în revistă cu prilejul vizitei lui Deneş sunt realmente foarte importante pentru judeţ, începând cu amenajarea complexă de la Vf. Câmpului şi amenajarea râului Jijia pentru combaterea inundaţiilor. Ambele sunt proiecte vechi, lansate cu mult timp înainte ca actualul ministru să fi aflat măcar de existenţa lor. Nici susţinerea financiară cu care s-a lăudat Ioan Deneş pentru aceste investiţii nu reprezintă nimic nou.

Amenajarea râului Jijia pentru combaterea inundaţiilor pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi este prinsă la finanţare, în acest an, prin Legea Bugetului de Stat, fiind alocaţi 1.000.000,00 lei (credit bugetar) din totalul de 575.151.000,00 lei necesari pentru a finaliza această investiţie. Lucrările se derulează însă deocamdată în judeţul Iaşi, începând din aval, aşa cum este firesc din punct de vedere tehnic. Iar probabilitatea ca Ioan Deneş să mai fie ministru de resort atunci când amenajarea Jijiei va ajunge pe raza judeţului nostru este, aşa cum ne-au obişnuit pesediştii, infimă.

Amenajarea complexă de la Vf. Câmpului este, la rându-i, un proiect vechi de peste trei decenii, a cărui punere în aplicare a întârziat nepermis de mult, punând efectiv în pericol alimentarea cu apă a municipiului Botoşani, după colmatarea treptată a lacului de acumulare de la Bucecea. După doi ani de guvernare, pesediştii iau act abia acum de situaţia gravă din teren, semnalată de fosta conducere a Consiliului Judeţean încă de pe vremea Guvernului Victor Ponta, pe care îl lăuda toată suflarea pesedistă cu ani în urmă şi de care se dezic cu toţii în prezent. Sper ca măcar de această dată exproprierile necesare continuării proiectului, ca şi aprobarea urgentă a noilor indicatori tehnico-economici să nu rămână în stadiul de promisiuni deşarte rostite în faţa botoşănenilor de un ministru, ci să se treacă efectiv la treabă.

În concluzie, fiecare vizită ministerială din anii guvernărilor pesediste se soldează cu siguranţă, aşa cum am constatat şi în aceste zile, cu şedinţe festive frumoase, cu discursuri împănate de promisiuni şi cu seturi consistente de poze cu care se pot lăuda săptămâni în şir, pe facebook, mai-marii locali ai PSD-ului. Acestea sunt singurele „realizări” certe, incontestabile ale tuturor momentelor de acest gen. De onorarea promisiunilor lansate, cel mai adesea se alege praful. Din păcate!

One Response to POLITIC | Deputatul Cristian Achiței: “Nu cred în declaraţiile și promisiunile făcute de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, care s-a plimbat în aceste zile prin Botoșani”

  1. ilie says:

    Esti ultimul care ar trebui sa comenteze…

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close