ECONOMICNATIONALsocial

PNL anunță că 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐮𝐦𝐮𝐥𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝟏𝟓,𝟖% de la 𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑

Partidul Naţional Liberal și premierul Nicolae Ionel Ciucă au susținut în coaliția de guvernare o creștere mai consistentă a veniturilor pensionarilor, drept urmare 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐮𝐦𝐮𝐥𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝟏𝟓,𝟖%, ceea ce ii apără pe pensionari de efectele inflației.
𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝟏𝟐,𝟓% 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑. 𝐍𝐨𝐮𝐚 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢𝐚 𝐯𝐚 𝐟𝐢, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥, 𝐝𝐞 𝟏.𝟕𝟖𝟒 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.
Totodată, anul viitor se va continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:
1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023 (în ianuarie și în iulie)
Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.
Se va acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.
Alocațiile de stat pentru copii vor fi actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap vor primi o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război vor fi actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.
Partidul Național Liberal a crescut pensiile românilor cu 14% în pandemie și apoi cu alte 10 procente. La fel și alocațiile pentru copii.
Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid național al românilor care apără drepturile cetățenilor, apără valorile care definesc poporul român, cu specificul nostru tradițional, religios creștin, multicultural, multietnic și, în același timp, prin promovarea principiilor democratice liberale de dezvoltare economică care apără drepturile și libertățile individuale, democrația, separația puterilor în stat, egalitatea în fața legii și egalitatea de șanse.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page