Local

Peste 200.000 de teste de salivă vor ajunge în școli. IȘJ: „Colegii profesori să efectueze triajul epidemiologic pentru prevenirea apariției focarelor în unitățile de învățământ”

Oficialii Inspectoratului Școlar Botoșani au anunțat că au ajuns la Botoșani aproximativ 220 de mii de teste de salivă care vor fi împărțite , marți, în școlile din județ. Fiecare elev va primi câte trei teste. Inspectorul general Ada Macovei roagă părinți să nu trimită copiii la școală dacă au simptome de COVID. Și profesorilor li se recomandă să fie vigilenți pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.

„Am primit, în această dimineață, testele rapide pentru elevii din județul Botoșani, urmând a fi distribuite școlilor, în cursul zilei de marți, 25 ianuarie. Cele trei teste per elev, plus stocurile de rezervă din unități, vor ajunge pentru următoarele două săptămâni. Testarea elevilor este o prioritate, în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri. Rugăm părinții, în continuare, să nu trimită la școală copii cu simptome Covid, iar colegii profesori să efectueze triajul epidemiologic, împreună cu cadrele medicale, acolo unde există cabinete școlare sau să discute cu părinții, pentru prevenirea apariției focarelor în unitățile de învățământ”, a transmis inspectorul general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page