InfractionalLocal

Percheziții la Botoșani! Două persoane reținute și o mașină confiscată – FOTO&VIDEO

La data de 16 martie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară și auto, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă, din județul Botoșani și Suceava.

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 16.718 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty free și peste 100 de litri de alcool, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență.

În urma activităților desfășurate două persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.

De asemenea, în același context, în municipiul Botoșani, a fost depistat, în trafic, un autoturism, condus de o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de contrabandă, iar în urma percheziției efectuate, în interiorul acestuia, au fost identificate 450 de pachete de țigarete și 9 litri de alcool, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele, alcoolul și autoturismul au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele conduse la sediul poliției a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

În cursul zilei de astăzi acestea vor fi prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

In documentare activității infracționale s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page