Local

Patru școli din Botoșani vor participa la un proiect pentru reducerea violenței

La nivelul județului Botoșani, Biroul Siguranță Școlară va organiza, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județen Botoșani, Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, cu precădere în școlile gimnaziale, fiind o acțiune cu spectru larg, în sensul implicării unui număr mare de elevi care vor participa la diferite acțiuni, în scopul formării unui comportament sănătos.

 Proiectul are ca obiective:

  • Identificarea formelor de violență;
  • Cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare;
  • Formarea de atitudini și atitudini morale în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar;
  • Creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale;

 

Cu ocazia zilei de 30 Ianuarie – Ziua Internațională pentru nonviolență în școală, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante în cadrul proiectului se va desfășura un concurs pe tema ”prevenirea violenței psihologice(bullying)”, care va consta în :

  • realizarea unor materiale informativ-preventive privind violența sub

orice formă: afiș, poster (100×70 cm)

  • realizarea unui clip video (maxim 3 minute) care să transmită mesaje anti-

bullying.

 

 

Concursul este adresat celor patru unități de învățământ selectate de către Biroul Siguranță Școlară împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, în funcție de evoluția numărului de fapte penale sesizate la unitățile respective, materialele realizate fiind rezultatul efortului colectivului de elevi dintr-o clasă, coordonați de profesorul diriginte.

 

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii.

La nivelul județului va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere. Câștigătorii etapelor  județene vor fi comunicați iar materialele informativ-preventive desemnate căștigătoare vor fi înaintate până la data de 05.03.2022, Direcției Siguranță Școlară.

 

La nivel național se va realiza o selecție a școlilor desemnate căștigătoare la nivel județean, iar Direcția Siguranță Școlară va face demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor căștigătoare.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button