Ordabasy și Botoșani au oferit un fotbal-spectacol în prima repriză. Toate golurile au fost marcate înaintea pauzei, perioadă în care parcă s-a jucat fără apărări. Primii au luat inițiativa gazdele, dar Pap a blocat lovitura de pedeapsă executată de Diakhate în minutul 12, după ce portarul român comisese anterior o gafă inexplicabilă. Austriacul Holzmann a deschis scorul pentru Botoșani, în minutul 25, cu un șut din prima, din 8 metri, după u incursiune excelentă a lui Ofosu.

Mahlangu, fostul mijlocaș al lui Dinamo, a egalat în minutul 31, cu o deviere subtilă. Rezultatul final a fost stabilit de Dugandzic. Atacantul croat a plasat mingea în vinclu, cu un șut din 12 metri, în minutul 33.

În repriza secundă, ocaziile uriașe au picat mai mult la poarta românilor, dar norocul a ținut cu noi! La ultima fază din prelungiri, kazahii au avut o ocazie monumentală și au ratat incredibil cu poarta goală.

FC Botoșani și-a egalat astfel performanța din sezonul 2015/2016, când a fost eliminată în turul secund al preliminariilor Europa League de polonezii de le Legia Varșovia.

240.000 de euro este suma pe care FC Botoșani a primit-o pentru calificarea în turul 2 preliminar al Europa League, potrivit www.gsp.ro/