EducatieLocal

O fetiţă de doi ani ar fi fost bătută de educatoare. Verificări la sânge la o creşă din Botoşani

Se fac verificări la sânge la o creşă din municipiul Botoşani. Asta după ce o fetiţă de doi ani le-a povestit părinţilor că este bătută de una dintre educatoare. Aceştia s-au dus într-un suflet la Poliţie şi au depus plâgere, iar autorităţile, inclusiv Inspectoratul Şcolar, au pornit imediat o anchetă.

Copila de 2 ani era înscrisă la Grădinița cu Program Prelungit numrul 23 din Botoşani. Mama fetiţei a început să-şi pună mai multe semne de întrebare, după ce copila de la o zi la alta, venea acasă tot mai întristată. Într-o zi, fetiţa i-a explicat mamei că doamna educatoare o bate în zilnic. Panicată, femeia s-a dus direct la poliţie.

Cazul copilei a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Botoşani

Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani: Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor ar fi fost agresat fizic la o creşă din municipiul Botoşani. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, urmând să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările în care s-ar fi produs fapta. 

Cazul copilei agresate de educatoare a ajuns şi în atenţia celor de la Inspectoratul Şcolar Botoşani.

Bogdan Suruciuc: inspector general ISj Botoşani: A fost depusă şi o sesizare scrisă la sediul unităţii de învăţământ, constituindu-se o comisie de disciplină, care acum îşi desfăşoară activitatea şi vom monitoriza şi noi situaţia pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. 

Mai mulţi părinţi din aceeași grupă au sesizat că micuţi lor ar fi fost şi ei agresaţi

Între timp, conducerea creşei a demarat deja o anchetă disciplinară.

Monica Cojocaru, director grădiniţă: S-a întrunit consiliul  de administraţie. Am constituit comisia de cercetare disciplinară, care se face în cazul unor astfel de sesizări. Conform regulamentului de ordine interioară şi conform codului muncii sunt diferite trepte de vinovăţie. Începând cu avertismentul scris, observaţie. 

Situaţia nu pare a fi una singulară. Mai mulţi părinţi din aceeași grupă au sesizat că micuţi lor ar fi fost şi ei agresaţi. Nimeni nu a spus însă nimic până acum. Creşa are în grijă peste 130 de copii, iar în prezent este singura din municipiul Botoşani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button