Incendiu

O familie din Cristești a fost la un pas să rămână fără casă – FOTO

O familie din comuna Cristești și-a pus întreaga agoniseală în pericol după ce a folosit mai multe aparate electrocasnice în același timp.

Scurtcircuitul s-a produs după ce a pus și mașina de spălat în funcțiune. Poate dacă nu ar fi plecat de acasă, ar fi observat incendiul înainte de a se extinde la bunurile din bucătăria de vară. Noroc de un vecin care a observat flăcările și a dat alarma.

La fața locului au ajuns pompierii voluntari din comuna Cristești, cu o autospecială cu apă și spumă și salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu încă o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul a fost stins înainte de a se extinde la casa, care era lipită de anexă. S-a întâmplat astăzi dimineață.

Astfel de evenimente pot fi prevenite, dacă : – nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.). – alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu. – verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice.

Când sunt uzate, se înlocuiesc; – nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză ; – folosiți în tabloul electric doar siguranțe calibrate, pentru că în cazul unei suprasolicitari a instalației electrice acestea să oprească alimentarea cu energie electrică.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!