Local

Nova Apaserv amendată cu 40.000 de lei – FOTO

În urma controlului efectuat de comisarii Gărzii de Mediu pe un amplsament la limita municipiului Botoșani cu localitatea Cătămărăști Deal s-a constat că operatorul de apă-canal nu a realizat în totalitate și la termen măsurile impuse la controlul anterior, respectiv întreținerea și repararea rețelelor și sistemenor de canalizare-epurare, în vederea asigurării funcțiunării continue a acestora. Totodată s-a constatat că operatorul economic nu deține autorizație de mediu pentru rețeaua de canalizare extinsă, care preia apele uzate fecaloid menajere din localitatea Cătămărăști Deal.
Apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională cât și prin golirea de preplin întru-un șanț colector deschis.
Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale: un avertismet și o amendă de 40.000 de lei.
Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, în care scop:
-solicită şi obţin actele de reglementare, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi a legislaţiei subsecvente;
– realizează, în totalitate şi la termen, măsurile impuse prin actele de constatare încheiate de persoanele împuternicite cu activităţi de verificare, inspecţie şi control.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button