InfractionalLocal

Noi detalii în cazul copilei de 11 ani din Botoșani, agresată sexual de propriul bunic

Caz halucinant în sânul unei familii dintr-o comună din Botoşani. Un bunic este acuzat că şi-ar fi abuzat sexual nepoata de doar 11 ani. Şi mai revoltător este că tatăl fetiţei şi restul familiei ştiau de chinul prin care trecea aceasta, ba chiar au lăsat-o să locuiască sub acelaşi acoperiş cu agresorul. Bătrânul, de 71 de ani a fost arestat prevenitv pentru 30 de zile.

Coşmarul copilei de 11 ani ar fi început în urmă cu mai bine de doi ani. Totul a ieşit la iveală, după ce un verişor de-al fetiţei l-ar fi surprins pe bunicul acesteia în timp ce îi făcea avansuri propriei nepoate. “Nepotul ar fi sesizat acum vreo doi ani poate, poate mai mult, dar nu a văzut actul în sine sau nu a văzut nimic concret. Bănuia ceva”, spune asistentul social.

Tatăl fetiţei şi-a făcut în cele din urmă curaj să-l reclame pe bunic după ce a băut câteva pahare

Şocat, acesta s-a dus într-un suflet să le povestească ce a văzut celor care ar fi trebuit să-i ocrotească copilăria. Însă părinţii fetiţei nu au luat nicio măsură atunci. Mai mult, au lăsat-o pe micuţă să locuiască sub acelaşi acoperiş cu agresorul. Miercuri noaptea însă, după ce a dat pe gât câteva pahare, tatăl copilei şi-a făcut curaj să-l denunţe pe bunic. “El a sunat. Şi-a amintit din trecut, şi-a amintit că tătaia a abuzat de fată”, spune mama fetiţei“Acum recent fetiţa ar fi început să aibă iar aceleaşi temeri, că bunicul o să o agreseze”, spune asistentul social.

Deşi situaţia din familia fetei de 11 ani era una cu probleme, nimeni nu s-a gândit să verifice condiţiie în care trăia aceasta.

  • Reporter: Pe teren aţi fost vreodată acolo?
  • Asistent social: Sincer, nu.
  • Reporter: N-aţi fost niciodată?
  • Asistent social: Nu.
  • Reporter: Şi cum aţi făcut o anchetă socială?
  • Asistent social: Am discutat cu ei, în sala de consiliu.

“Dacă mi se sesiza, eram primul care mă ducem acolo. Dar doamna ştia. Nu a avut timp poate să-mi spună, eu  ştiu ce s-a întâmplat. Sunt şi foarte ocupat acum”, spune primarul comunei. “Fetiţa este cu măsură de protecţie la noi, în Centrul de Primire Urgenţă. Face obiectul unei consilieri de către colegii noştri de la Compartimentul de Specialitate Abuz și Neglijare, astfel încât să depășească cu ușurință trauma de care a avut parte în familie”, a declarat Alexandru Colbu, director adjunct DGASPC Botoşani. Bărbatul de 71 de ani, acuzat că şi-a agresat sexual nepoata, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button