InternationalSport

Naționala României a pierdut cu Olanda în optimile Euro 2024

România a pierdut cu Olanda, 0-3 în optimile Euro 2024, final de drum pentru „tricolori” la acest turneu final, după un parcurs de aplaudat.

Individual și colectiv, „tricolorii” nu s-au ridicat la nivelul prestației de la 3-0 cu Ucraina, unica lor victorie la acest Campionat European. Ce-i drept, au avut în față o formație redutabilă, cu jucători evaluați la zeci de milioane de euro.

Iată notele din cele două tabere pentru prestațiile de astăzi.

România: note după 0-3 cu Olanda

Florin Niță (5): Bătut la colțul scurt la golul de 0-1, lipsă de comunicare cu colegii și defensivă la golul de 0-2. Câteva intervenții bune pe parcurs, 3 în total.

Andrei Rațiu (5): Depășit ușor de Cody Gakpo la golul de 0-1. Nu a fost la fel de implicat pe faza ofensivă precum la alte meciuri. Și-a trecut în cont o intervenție bună în minutul 53, a blocat o execuție periculoasă a lui Depay.

Radu Drăgușin (6): Bătăios, precis și curajos în intervenții, de departe numărul 1 în defensiva „tricoloră” în prima parte. Nu a mai fost la fel de exact în a doua parte, îndeosebi pe construcție. Cireașa de pe tort, partea de vină la golul de 0-2.

Andrei Burcă (5): Solid defensiv, deși a fost depășit ușor de Stefan De Vrij în minutul 26, noroc că stoperul lui Inter a reluat în plasa laterală. Trecut în banda stângă din minutul 38, când Racovițan i-a luat locul în centrul defensivei. S-a descurcat decent, mai puțin în situațiile în care jocul l-a prins aproape de poarta adversă.

Vasile Mogoș (4): Câteva nesincronizări pe construcție cu colegii, lipsa lui de minute oficiale la acest turneu final și în această formulă a fost vizibilă în prima parte a meciului. Depășit și de mingile lungi, a ajuns mai mereu cu întârziere la balon. Pentru el, meciul s-a încheiat abrupt, în minutul 32, după ce Denzel Dumfries l-a lovit cu umărul în piept.

 

Marius Marin (4): Nu a strâns suficient de rapid și hotărât la Gakpo, la faza golului de 0-1. Nu a fost rău cu mingea la picior, dar nu s-a achitat cum trebuie de principalele lui sarcini, cele defensive, permițând mai multe raiduri ale lui Reijnders și Xavi Simons.

Dennis Man (5): A intrat bine în joc, a fost activ, cu câteva incursiuni în bandă, inclusiv în minutul 14, când șutul lui a trecut foarte puțin peste poartă! Nu a mai fost la fel de inspirat ulterior, nici la fel de implicat în joc, pe fondul superiorității batavilor.

Nicolae Stanciu (4): A început bine, a fost implicat în jocul de construcție, dar s-a stins după 20 de minute. A alergat mult, chiar cel mai mult de pe teren, dar s-a văzut puțin și a fost deloc inspirat în puținele momente cu mingea la picior.

Răzvan Marin (4): A desfăcut apărarea adversă cu o pasă senzațională pentru Drăguș, numai că atacantul nostru nu și-a calculat bine pașii și nu a mai apucat să finalizeze. Nu s-a văzut mult ulterior. Ineficient pe faza defensivă, olandezii au avut numeroase acțiuni perpendicular pe poartă. Nu l-a putut bloca pe Malen la golul de 0-3.

Ianis Hagi (5): Destul de activ, a alergat mult, a cerut mingea. Altruist, dar nu și-a putut lăsa amprenta asupra scorului, așa cum a făcut-o cu Slovacia.

Denis Drăguș (4): S-a zbătut, i-a hărtuțit pe adversari cât a putut, dar realizările din dreptul lui sunt puține. În prelungirile primei părți a avut o șansă de gol, dar execuția lui a fost previzibilă. A dat dovadă de individualism la acea fază, având câteva soluții de pasă.

Au intrat pe parcurs:

Bogdan Racovițan (5): A intrat rău în meci, o mare eroare de judecată era să ne coste serios, noroc că batavii și-au bătut joc de ocazia de 2-0. Mai bun după pauză, cu două intervenții la sacrificiu pentru a blocat șuturile batavilor.

Alexandru Cicâldău (4): Nu a adus plusul scontat la mijloc.

Valentin Mihăilă (4): A încercat, dar nu i-au ieșit prea multe în cele 20 de minute de joc.

Denis Alibec (4): Abia dacă a atins mingea. Nu s-a ferit să-și exprime nemulțumirea ori de câte ori colegii nu-l serveau așa cum își dorea.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page