Sanatate

NATIONAL | Rezidenţiat 2015! Vezi lista posturilor şi locurilor scoase la concurs

Absolvenții universităților de medicină, medicină dentară și farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 locuri și posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară și 152 locuri pentru farmacie la concursul de rezidențiat care va avea loc luna viitoare în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Documente atasate:

Rezidenţiat 2015: În acest an, rezidenţiatul pe post şi pe loc pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura pe 15 noiembrie. Concursul va fi organizat în următoarele centre universitare:

  • Bucureşti: pentru posturile publicate în Bucureşti şi judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa;
  • Cluj-Napoca: pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea;
  • Craiova: pentru posturile publicate în judeţele Braşov, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Craiova şi Braşov;
  • Iaşi: pentru posturile publicate în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Iaşi şi Galaţi;
  • Târgu Mureş: pentru posturile publicate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureş şi Sibiu;
  • Timişoara: pentru posturile publicate în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi pentru locurile publicate în centrele universitare Timişoara şi Arad.

Vezi aici:

Înscrierea candidaţilor s-a încheiat.

În ziua de concurs, candidaţii vor putea intra în sălile în care vor fi repartizaţi începând cu ora 8:30, în baza unui act de identitate. Concursul de rezidenţiat va consta într-un test-grilă cu 200 de întrebări, cu o durată de patru ore.

Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, acesta urmând să fie calculat la nivelul fiecărui centru universitar.

“Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu”, prevede Ordinul MS/MECS nr. 1195/5414/2015.

În timpul concursului, candidaţii nu vor avea voie să consulte niciun fel de materiale, să copieze sau să aibă asupra lor aparatură de comunicare. În plus, aceştia nu vor avea voie nici să discute cu ceilalţi candidaţi.

Pentru posturile specialitatea medicină de familie – SIBIU – SERVICIUL DE AMBULANȚĂ JUDEȚEAN SIBIU, cu pregatire în centrul universitar SIBIU, concursul se susține în centrul universitar Tg.Mureș.

Listele candidaţilor admişi în concurs vor fi publicate online, pe 4 noiembrie, pe site-ul rezidentiat.ms.ro. Pe 12 noiembrie, candidaţii vor afla sălile şi ora începerii concursului.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!