Important

NATIONAL | Propunere şocantă a lui CTP: “Să se menţină legea cu scriitorii din puşcării, dar…”

Cristian Tudor Popescu a făcut o propunere incredibilă. Jurnalistul spune că deținuții ar trebui să fie lăsați să scrie doar cărți care să aibă supratitlul ‘Cum am furat’. „Există o competență indubitabilă a tuturor acestor oameni și anume ciordeala”, a spus jurnalistul. În schimb, CTP spune că deținuții să fie lăsați să muncească, dacă doresc, și să fie plătiți în schimbul muncii prestate.

Cristian Tudor Popescu a declarat că nu înțelege cum cei nouă magistrați din Consiliul Superior al Magistraturii susțin „porcăria asta strigătoare la cer”. „Probabil că se știu cu niște muște pe căciulă și vor să pună deoparte niște bani albi pentru zile negre. Acești inși care au votat așa ceva probabil se gândesc că pot fi și ei luați mâine, poate ajung după zăbrele și atunci să beneficieze și ei de discount-urile astea de pedeapsă literare, științifice. Dacă ne gândim bine ce fac acești domni, asta se numește favorizarea infractorului. Această prevedere nu face altceva decât să înlesnească subminarea actului de justiție”, a completat Cristian Tudor Popescu. Scriitorul a adăugat că nu sunt posibile niciun fel de norme. „O să stăm acum să apreciem subtilitatea plagiatului domnului Copos? Că am am văzut că am ajuns la considerații despre sexul îngerilor… un plagiat subtil! Da, nu e tehnica Ponta!”, a adăugat el.

„Nu trebuie recompensată nici munca fizică, nici munca intelectuală cu scăderea pedepsei. Lăsând la o parte că nu sunt comparabile: pentru patru zile de muncă fizică se scade o zi, pentru o lucrare 30 de zile”, a subliniat jurnalistul, adăugând că munca trebuie recompensată cu bani. „Dacă alege să muncească trebuie plătit cu prețul corect. De asemenea, dacă dorește să scrie o carte în pușcărie nu are decât, dacă dorește să citească o bibliotecă nu are decât. Și după aceea să își vândă cartea și să ia bani pe ea, dacă poate”, a continuat Cristian Tudor Popescu. „Există o competență indubitabilă a tuturor acestor oameni și anume ciordeala. Acolo aș fi de acord să se mențină legea, cu condiția ca aceste cărți să aibă toate un supratitlu: ‘Cum am furat’. Și să descrie respectivul cum a făcut, de unde s-a inspirat cu bibliografie, cu aparat critic, comparatisme, metoda cutare, metoda cutare. Și aia e lucrare științifică și cu siguranță acolo respectivul este competent”, a mai spus jurnalistul la Digi 24.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!