ImportantStiri

NATIONAL | Primul DECES în România cauzat de GRIPA PORCINĂ! Care sunt simptomele bolii și cum ne putem feri

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Capitală, a murit din cauza gripei porcine, care a făcut ravagii în 2008. Acest bărbat avea și alte probleme medicale și nu fusese vaccinat antigripal. Medicii susțin că numărul cazurilor de gripă în ultima săptămână a ajuns la 95, iar 72 dintre aceşti pacienţi au făcut gripă porcină, tipul de gripă care a omorât până acum peste 120 de oameni în Ucraina, informează www.realitatea.net

În ultima săptămână, au fost confirmate nu mai puțin de 52 de cazuri noi în toată țara, o creștere alarmantă în contextul în care 20 de astfel de cazuri fuseseră confirmate în ultimele două luni.

În ceea ce privește Capitala, 36 de persoane infectate cu virusul gripal A/H1N au fost confirmate.

Simptomele gripei porcine sunt asemanatoare gripei normale, notează sfatulmedicului.ro. Astfel pacientul prezinta:

– febra;
– tuse;
– durere in gat;
– dureri musculare;
– dureri de cap;
– frisoane;
– oboseala.

Au existat cazuri in care pacientii au prezentat diaree si varsaturi in urma infectarii cu virusul gripei porcine.

Deoarece aceste simptome pot fi provocate si de alte afectiuni, medicul specialist este singura persoana in masura sa spuna daca un pacient este infectat sau nu cu virusul gripei porcine.

Virusul gripei porcine se transmite asemanator gripei umane. Astfel, o persoana se poate infecta in urma contactului direct cu o persoana bolnava, sau prin atingerea obiectelor folosite recent de persoana bolnava.

De asemenea, virusul gripei porcine poate fi transmis pe calea aerului. Daca pacientul nu isi acopera gura si nasul atunci cand tuseste sau stranuta germenii infectiosi sunt raspanditi in aer.
Din aceste motive spalatul mainilor este un obicei sanatos de viata, chiar si atunci cand o persoana nu este bolnava.

Persoanele infectate cu virusul gripei porcine incep sa transmita virusului cu o zi inainte ca primele simptome sa se manifeste, timp de 8 zile dupa ce persoana s-a imbolnavit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button