Important

NAȚIONAL | Poziţia unui deputat PSD faţă de “Poziţia copilului”: „Numai obscenităţi. A fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român”

Propus de România pentru Oscarul de anul viitor„ filmul “Poziţia copilului” al lui Călin Netzer este criticat de deputatul PSD Victor Cristea care, de la tribuna parlamentului, a susţinut marţi că filmul este plin de înjurături şi a fost premiat “pentru că se doreşte denigrarea poporului român”.

“Cu câteva luni în urmă am văzut cu un coleg de-al meu un film, “Poziţia copilului”. M-a impresionat foarte mult… După un timp aud că este premiat acest film. Am vrut să ies din sală când a început filmul, cu cuvinte atât de urâte. Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în filmul ăla numai nişte obscenităţi, trivialităţi, înjurături. Copilul către mamă, îi spunea tot felul de lucruri urâte”, a spus Cristea, întrebându-se retoric dacă “nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român şi minimalizarea activităţii în învăţământul nostru? “. 

Cristea s-a arătat deranjat şi de modul de finanţare al filmului. “Şi noi venim să-i mai dăm artistului. Pe ce bani?Să-l şi legiferăm să denigreze şi să ne facă inculţi. Cu ce bani a făcut acest film, l-a făcut cu bani din buzunarul lui, din salariul lui?”, s-a întrebat el.

Filmul “Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin.
Filmul “Poziţia copilului” a fost ales să reprezinte România la premiile Academiei de film americane pe 2013, cu unanimitate de voturi, de către un juriu format din criticul şi realizatorul TV Eugenia Vodă, criticul de film Magda Mihăilescu, criticul şi istoricul de film Cristina Corciovescu, criticul de film Mihai Chirilov (director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania), criticul de film Dana Duma, criticul de film Irina Margareta Nistor şi directorul de imagine şi regizorul Dinu Tănase, potrivit unui comunicat al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Sursa: romanialibera.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button