ImportantMeteo

METEO | Vezi cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea se va încălzi în primele zile din săptămâna viitoare.

Luni, vremea se va menţine în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. Va ploua pe arii extinse în est, în centru şi în sud, precum şi la munte, unde se vor cumula local peste 20 l/mp şi izolat peste 40 l/mp. Vor predomina aversele şi mai sunt posibile tunete si fulgere. În restul teritoriului ploile se vor semnala local şi vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla cu intensificări locale la munte şi izolat în celelalte zone. Regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, urmând a se înregistra maxime între 13 grade Celsius în Moldova şi cel mult 21 de grade Celsius în Maramureş.

Marți, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Mai aşteptam fenomene asociate instabilităţii atmosferice, înnorări şi ploi, spun meteorologii, vor mai fi local la munte, în Muntenia şi Dobrogea şi pe spaţii restrânse în Moldova şi in Transilvania. Vântul va sufla cu unele intensificări în zona montană şi în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade Celsius în estul Transilvaniei şi in nordul Litoralului şi 25 de grade Celsius în sud-vestul Olteniei.

Miercuri, vremea va continua să se încălzească, devenind mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu maxime între 14 şi 26 grade Celsius, dar şi în zilele următoare temperaturile vor fi peste normele climatolgice. Sanse mai mari de ploi, îndeosebi averse, vor fi miercuri noaptea mai ales în nord şi în nord-vest, iar joi în nord, în vest şi în centru, apoi acestea mai sunt posibile doar izolat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!